Toksinler Vücuttan Nasıl Atılır?

Sağlık Eyl 11, 2022 Yorum Yok

Toksin bilindiği üzere latince toxicum yani zehir kelimesinden gelmektedir. Toksinler insan vücudunda zararlı etkilere neden olur ve sağlığı bozar. Toksinler genelde dışarıdan alınsa da içeriden de metabolizma sonucunda vücutta toksinler ortaya çıkmaktadır.

Dışarıdan alınan toksinler çok çeşitlidir. Bunlar solunum ile alınan, gıdalarla alınan, sudan alınan ve ev ortamında alınanlar olarak 4’e ayrılır. Solunum ile alınanlara sigara ve egzoz dumanı, havalandırma sistemleri ile fabrikalardan salınan gazlar örnektir. Ayrıca tarım kimyasalları ve endüstriyel kimyasallar da solunum ile alınan kimyasallara örnektir. Gıdalardan ve sulardan alınan ile ev ortamında alınan toksinler de mevcuttur. Halılardan, perdelerden, içme sularından ve gıdalardan toksinler almaktayız.

Bunlar haricinde kendi ürettiğimiz toksinler vardır.

Peki toksinler vücuttan nasıl atılır?

Toksinler vücuttan karaciğer vasıtasıyla atılır. Toksinler karaciğerde kimyasal reaksiyondan geçerek vücudun dışına taşınırlar. Deriden ter, böbrekten idrar ve bağırsaklardan dışkı ile atılırlar. Fakat bu organlar görevlerini yerine getiremezlerse o zaman da kişiler sağlıklarından olabilirler.

Toksinler vücutta biriktiği zaman kişilerde yorgunluğa ve depresyona neden olmaktadır. Ayrıca bellek zayıflığına ve konsantrasyon güçlüğüne neden olmaktadır. Kişinin ruh halinde değişimlerin meydana gelmesine neden olmaktadır.

Toksinler ayrıca sindirim sistemi sorunlarına ve bağırsak problemlerine neden olurlar. Stres, öksürük ve baş ağrısı ile aşırı kile ve cilt hastalıklarına neden olurlar. Ayrıca daha ileri safhalarda kanser ve kalbe neden olurlar.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir