Kemik Kırılması ve Tedavi Aşaması

Sağlık Eyl 10, 2022 Yorum Yok

Kemik kırılması ani olan bazı düşmeler, çarpmalar ve zararların alınması sonucunda oluşmuş olan sağlık sorunlarından biridir. Son derece acılı bir süreç şekilde bilinir. Kemik kırılması çeşitli bölgelerde çatlamalara sebep olabiliyorken bazı bölgelerde de parçalanmaya kadar ilerleyebilmektedir ve gene bazı bölgelerde de kırılmalar kendisini hiç göstermeyebilir. Kemik kırılması oluşan kısımda öncelikle ağrı ve bazı şişkinlikler oluşur. Kırılma kendisini şişkinlikler ve morluklar beraberinde göstermiştir. Kemik kırılması oluştuğu anda yapılabilecek hususlara gelecek olursak ilk olanı kemik uçlarını birbirleri beraberinde doğru olarak birleştirmektir. Kemik kırılması varolan noktalar yoklandıkları takdirde çeşitli tıkırtılar hissedilebilir. Bazı esnalarda da kırılmış olan kemikler bazı kırıklar, deriyi ve etleri delmekte ve dışarı kadar çıkabilmektedir.

Kırıkların Yol Açtığı Türler

Kırık oluştuktan bir müddet sonra kırıkların neden olduğu türlerine göre bazı tedavi teknikleri uygulanmaktadır. Tedavi süreçleri bazı zamanlar hafif olabiliyorken kimi zaman de zor süreçlere girilebilmektedir. Bu husus da kırığın oluştuğu bölgeye göre de değişimler sunabilmektedir. Kırık olduğu zaman oluşmuş olan ağrıları minimuma indirmek ilk öncelik olacaktır her daim. Oluşan ağrı ve çeşitli ödemlerin çeşitlerini azaltma amacı beraberinde kimi zaman ilaçlara müracaat edilmelidir ki ilaçlar da çoğu takdirde yarar edebilmektedir. Ek şekilde belirtmek gerek görülürse kırık bölgesine sıcak ya da soğuk tamponlar yapılabilmekte ve fizik tedavi makinelerinden da çabucak yararlanılabilmektedir. Bu ürünlere de elektrik akımları ve derin ısıtıcılar benzeri değişik makineleri örnek gösterebiliriz. Bu teknikler gene kırığın çabukça iyileşmesini sağlayabilmektedir.

Alınan Hasarlar Sonucu Kırık ve Çatlamalar

Darbeler sonucunda kemiklerde bazı kırıklar ya da bazı çatlaklar oluşabilir. Oluşan kırıkların acıları yumuşak doku zedelenmesi ve bazı çatlaklara göre de değişimler sunabilmektedir. Kapalı kırık ya da açık kırık şeklinde de ikiye ayrılabilen kırık çeşitleri bulunmaktadır. Kapalı kırıklar kemik derinin üstüne çıkmamış ve kendisini göstermemektedir. Açık olan bazı kırıklarda kırık kemik ucu deriyi delmektedir ve nihayetinde dışarıya çıkmıştır. Açık olan kırık modellerinde mikrop kapma olasılığı olabildiğince yüksektir. Bunun yanı sıra kırık modellerinden kaynaklı da oluşabilen ağrılar için de ekstra olan bazı bitkisel yollara müracaat edilebilir ve bu bitkisel yollarda ağrı sürecini dindirebilmektedir. Kırık ilk oluştuğu zaman içerisinde hekime müracaat edilmelidir.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir