Günlük hayatta yapacağımız etkinliklerin tümün bünyemiz üstünde belli bir saati var. Halk arasında ise bu saatlere eşref saati ya da eşref süresi denilebilmektedir. Bu saatlerimiz tamamı beraberinde organlarımızın yaptığı faaliyetler beraberinde alakalıdır. Günlük şekilde etkinliklerimizi bitirmek tüketmemizi, uykumuzu ya da sosyal yaşam şeklimizi belirliyorken organlarımızı dikkate almalıyız ve organlarımızı dikkate alarak davranmalıyız. Fakat bu yolla günlük hayatta birçok daha mutlu ve rahat oluruz.
Yataktan Aniden Kalkmayın
Lakin sabah saatlerinde birçok erken olarak uyanıyorsanız yataktan bir anda kalkmamalısınız. Kısacası yatak keyfi yaparak kalkmalısınız. Sabahın ilerleyen sürelerinde ise bünyemizde var olan organlarımız çalışmalarını daha da hızlandırmaya başlamaktadırlar ve bünyemiz sıcaklığımızı arttırmaktadır. Bu sürelerde bünyemiz için tehlikeli süreler olabilir. Özellikle belirtmek gerek görülürse sigara, alkol kullanmakta olan ya da kolesterolü olabildiğince fazla olan insanlar dolayısıyla vücudu oldukça yıpranmış olan insanlar bu saat sürelerinde birçok daha dikkatli olmaları gereklidir. Sabah ilk kalktıktan sonrasında 3 ve 4 saat geçmiş olan insanların beyinleri bu saat olabildiğince yükselmektedir ve algılama yetenekleri oldukça yükselir.
Öğle Saatlerine Dikkat
Öğle saatlerini yıllardır bireylerin mola saatleri şekilde hayatımızda yer almışlardır. Aynı anda da bünyemiz için de bu saatler birer mola saatleridir ve bünyemiz kendini kısa bir süreliğine dinlendirir. Akabinde bünyemizin beslenme saatleri şeklinde de bilinir. Günlük beslenmemizi fazla aksatmayarak beslenmemiz bünyemizin sindirime başlaması için oldukça ehemmiyet arz etmektedir.
Gece saatleri ise tüm günün yorgunluğunu ve tüm gerilimini atmamızı sağlayan saatlerdir. Bütün gün yermiş olduğumuz bazı besinler sebebi beraberinde bağışıklık sistemimizin olabildiğince güçlü olduğu sürelerdir. Beynimiz ise bu sürelerde günlük şekilde tüm yorgunluktan kaynaklı kaynaklanmakta olan bir uyku hormonunu salgılamaktadır. Vücudumuzun pineal bezinden sunulmuş olan melatonin hormonu ise dinlenme, zinde hissetme, gelişme benzeri unsurları sağlayan bir tür en önem arz eden hormonlardan birisidir. Bu hormon yalnızca gece süresi salgılanmaktadır. Gece süresi şeklinde de zifiri karanlıkta salgılanır. nihayetinde bu demek oluyor ki geceleri tamamıyla zifiri karanlıkta uyumamız bünyemizin tamamıyla dinlenmesi açısından olabildiğince önemlidir. Uyuduğumuz bölgede gece lambaları mutlaka bulunmamalıdır. özellikle belirtmek gerekirse gelişme çağında büyüme hormonu bu sürelerde olabildiğince yüksek miktarlarda salgılanmaktadır. nihayetinde bu demek oluyor ki bilhassa gelişme çağında olan insanların bu sürelerde zifiri karanlık ortamlarda uykuları gereklidir. Lakin çocuğunuz karanlıkta uyumaya alışkın değil ise ve sürekli gündüz benzeri ışıklı ortamlarda uykuyu tercih ediyorsa bu alışkanlığından bir an önce vazgeçirmeliyiz.
Yorum Yok