Bebekler neden ağlar? Bebekler ağlayarak ne anlatır? Bebeklerin 5 ağlama stili…

Beslenme, Genel, Sağlık Mar 30, 2023 Yorum Yok

Pek Fazla insan Ebeveyn babalarıyla ağlayarak bağlantı kuran bebeklerin neden ağladığını merak ediyor. Araştırmalara nazaran bebekler 5 ağlama tarzına sahip. Pekala bebekler neden ağlar? Bebekler ağlayarak ne anlatır?

HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN İZLE

Bebekler konuşamadığı için birçok Vakit onları anlamak güçtür. Hasebiyle dünyadaki Tüm bebekler Mesut anları dışında kimi isteklerini ağlayarak sunarlar. Bu durum onlar için Mani olamadıkları bir reflekstir. Bebek vokal refleksleri halinde Anlatım edilirler ve bunlar muhtaçlık refleksleridir. Bebekler, yüksek desibele sahip olan ağlama tarzlarıyla Ebeveyn babalarına ileti verirler. Yapılan araştırmalara nazaran bebekler aç olduğunu, uykusunun olduğunu, rahatsız olduğunu, bağırsak sorunu olduğunu ve gazının olduğunu ağladığı tonla belirtebiliyor. Ayrıyeten hepsi farklı bir ses rengine sahip. Pekala bebekleriniz ağlarken sizden ne istiyor olabilir? Gazı mı Mevcut yoksa karnı mı aç?

bebekler neden ağlar

BEBEKLER AĞLAYARAK NE ANLATIR?

1. “Neh”: “Açım”

Bu ses emme refleksinden kaynaklanıyor. Emme refleksinde lisan, damak tavanına dayanır. Yenidoğanın emme refleksi ağlama ile karışınca ortaya “neh” sesi çıkıyor. Ritmik fakat kuvvetli bir ağlamadır. Bebeğinizi Çabucak beslemeniz gerekir.

2. “Auh”: “Uykum var”

Bebek yorgun olduğunda esneme refleksiyle birleşen ağlamada Özellikle birinci “auh” sesi uzun oluyor. Bu Cin ağlamayı duyduğunuzda bebeğinizin uyumasını sağlayın. Bebeklerin yorgunlukları arttıkça uykuya dalmaları zorlaşır.

bebeklerin ağlama tarzları nelerdir

3. “Heh”: “Rahatsızım”

“Heh” ağlaması “karnım aç”  ağlamasından farklıdır. Zira ağlamanın başlangıcında “n” değil “h” sesi güçlüdür. Bebeğiniz “heh” nidasıyla başlayarak ağladığında bir biçimde kendisini rahatsız hissetmektedir. Üşümüştür, terlemiştir, kaşınıyordur, altı ıslaktır, kıyafeti onu sıkıştırmıştır, durduğu durum ona rahatsızlık da veriyor olabilir.

4: “Eair”: “Bağırsaklarımda gaz sancısı var”

Bebeklerin alt karın bölgelerinde gaz olduğunda ekseriyetle bacaklarını göğüslerine hakikat çeker ya da bacaklarını aşağıya gerçek iter. Ağlaması Fazla şiddetli ve yırtınırcasınadır. Bebeğin yalnızca yüzü değil, vücudu de rahatsızlığını yansıtır. Bebeğin karnına yavaş dairesel hareketlerle masaj yapmak onu rahatlatır. Gazını çıkarmasına Yardımcı olur. Bir avucunuzla karnına hafif bastırarak onu sırtından ovmak da rahatlatır.

5: “Eh”: “Gazım var”

Bebeğiniz beslenmeden Çabucak sonra üst karın bölgesindeki gazının çıkarılmasına muhtaçlık duyuyorsa, “eh” nidasıyla başlayan ağlaması kesik kesik ve tekrarlardan oluşur. “Eh, eh, ehhh.” Bebeğinizin gazını çıkarmak için, onu göğsünüze dayayın, başını omzunuzun üstüne koyun ve yavaşça sırtına vurun.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir