Müslüman aleminin en Bedelli ayı olan Ramazan geldi çattı. Her sene olduğu üzere bu senede akıllardaki en Aka soru, hazırlanacak sahur ve iftar menülerinde dengeyi nasıl sağlanacağı oldu. Biz de sizler için Örnek bir sahur menüsü nasıl olmalı araştırdık…
HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN İZLE
11 ayın sultanı olan Ramazan ayı geldi çattı. bütün gün aç olarak geçirdiğimiz günün sonunda ağır yiyecekler tüketmemek gerektiği üzere sahur vaktinde de istikrarlı ve bütün gün tok tutmayı sağlayacak yiyecekler tüketilmesi gereklidir.
Biz de Yasemin.com takımı olarak sizler için Göktürk’te bulunan İşkembahçe’nin konuğu olduk ve İşletme Sahibi Hüseyin Duran’dan Örnek bir sahur menüsü istedik:
Hadislerde de belirtildiği üzere oruç tutmak için sahura kalkmak, sünnet olarak Anlatım edilmektedir. Sahur vakti seher vaktine yakın olduğu için sahura kalkan bireylerin ibadetle meşgul olacağından Dolayı bu vaktin İslam dini için Aka bir değeri bulunuyor. İnsanların birçoğu bu vakitleri Allah’ı zikrederek ve istiğfarda bulunarak geçiriyor.
SAHURDA GERÇEK TERCİHLER YAPILMALI
Sahurda tok tutacak yiyecekler tercih etmenin yanında, sağlıklı ve ağır olmayan besinleri seçmek de hayli Ehemmiyet arz ediyor. Ramazan ayı boyunca baş dönmesi, baş ağrısı, halsizlik ve tansiyonun üzere durumlar yaşamadan rahat bir halde oruç tutmak için yeterli ve istikrarlı beslenmeye dikkat edilmeli ayrıyeten ağır ve yağlı yiyecekler, kızartma, salam, sosis, sucuk üzere besinlerden Irak durulmalıdır. Bunlar hazımsızlık, mide yanması, tansiyon yükselmesi ya da düşmesi üzere rahatsızlıkları tetikler.
NOT:
Ayrıca sahurda, gün içinde susatacak cinsten (baharatlı) yiyeceklerden kaçınmakta da fayda var. Şayet gece baharatlı yiyecekler tükettiyseniz, iftarda yine baharatlı yemekler yememekte fayda var.
ÖRNEK BİR SAHUR MENÜSÜNDE NELER OLABİLİR?
- Tereyağda yumurta
- Menemen
- Haşlanmış yumurta
- Paçanga böreği
- Tahin helvası
- Reçel çeşitleri
- Bal
- Pekmez
- Peynir çeşitleri
- Zeytin çeşitleri
- Salatalık
- Domates
- Sebzeli pide
- Çay
Yorum Yok