Buhur nedir? Buhur yakmak ne işe yarar? Günlük buhuru tütsüsü nedir? Sığla buhur ne işe yarar

Genel, Güzellik, Sağlık, Spor & Fitness, Yaşam, Yaşam Tarzı Şub 28, 2023 Yorum Yok

Tütsü üzere olan ve nihayet vakitlerde ne olduğu merak edilen buhur tıpkı vakitte sığla ve günlük buhuru olarak da bilinir. Yüzyıllardır düzgünleştirici tesirlerinden bahsedilen buhur ne işe fayda, sığla buhur nasıl yakılır? İşte, öksürükte de kullanılan buhurun merak edilen yararları…

Buhur bir diğer ismiyle günlük buhuru ülkemizde yüzyıllardır şifa olarak kullanıyor. Kimi yörelerde sığla buhur olarak geçen bu tütsü konutun odasında yakılıyor. Konutun havasını da değiştirdiğine inanılan buhur ortamda bulunan Üzücü güçleri yok ettiği ve zihni rahatlattığına üzere yararları olduğuna da inanılıyor. Bir inanışa nazaran günlük sakızı ağacı ebediyen yeşil kaldığı için şifalı olduğu ve meskenlerde yakıldığı ve öksürük üzere güç geçen kimi hastalıklara da uygun geldiği söyleniyor. Pekala buhur nedir, buhur yakmak ne işe fayda? İşte bir öbür ismiyle da bilinen sığla buhuru ile ilgili bilmeni gerekenler:

GÜNLÜK BUHURU (SIĞLA BUHURU) NEDİR?

Günlük buhurunun bilinen öbür ismi sığla buhurudur. Birtakım yörelerde sıklıkla kullanılan bir çeşit tütsü misyonu gören buhur, sığla ağacı kabuğundan elde edilir. 

buhur nedir

GÜNLÜK BUHURU (SIĞLA BUHURU) NE İŞE FAYDA?

Yapılan araştırmalar buhurun kronik ülseratif kolit, inflamatuar bağırsak hastalığına düzgün geldiğini ortaya koydu. Ayrıyeten insanlarda genel gerilim düzeylerini düşürmeye Yardımcı olan buhur birtakım yörelerde evlerde  ayda 1 kere meskenin her odasında yakılıyor. Ortama harikulade rahatlama verdiğine inanılan buhur bir buhardınlık içinde yakarak deneyebilir tütsü üzere evlerinizde yakabilirsiniz.

Buhur nasıl yakılır

GÜNLÜK BUHURU (SIĞLA BUHURU) NASIL YAKILIR?

Kullanımı kolay olan buhurun hem kabuklarını hem de kendi tanelerini buhurdanlık içine koyarak yakabilirsiniz.

Yaktığınız kabukları ve tanelerini konut içerisinde gezdirip buhurdan çıkan kokuyla rahatlayabilirsiniz.

Konutun her tarafına geçirdikten sonra Fazla Çok duman çıkacağı için meskeni kesinlikle biraz da olsa havalandırmayı unutmayın.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir