Eczaneler saat kaçta açılıyor? Eczane açılış ve kapanış saatleri 2023!

Genel, Güzellik, Sağlık, Spor & Fitness, Yaşam, Yaşam Tarzı Nis 23, 2023 Yorum Yok

Eczane çalışma saatleri ilaç almak isteyen birçok şahıs tarafından merak ediliyor. Herkesin muhtaçlık duyabileceği hususlar ortasında yer Meydan ezcane kapanış ve açılış saatleri değişkenlik gösteriyor. Pekala çalışma saatleri değişen eczaneler artık kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Hafta sonu Özellikle cumartesi günü eczaneler Aleni mı? Eczane açılış ve kapanış saatleriyle ilgili bütün merak edilenler haberimizde.

Sağlık müdürlüğü ve sıhhat bakanlığının sorumluluğu altında olan eczane, ilaçların yapılıp ve satıldığı yer olarak tanımlanmaktadır. Eczane sözü Arapça ‘Ecza’ ve Farsça ‘hane’ sözlerinin birleşiminden oluşarak vakitle eczane halini almıştır.  Eczaneler Özel ve halk kurumları (Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı) ile Özel muahedeler yaparak bu kurumlara bağlı olanların ilaçlara ulaşmasını sağlamakla vazifelidirler. Hastanelerin acil servisine başvuran birçok şahıs eczanelerin çalışma saatlerinin merak ediyor. İlaç ya da maske almak için eczaneye gitmek zorunda olan birçok şahıs için eczanelerin açılış ve kapanış saatleri Aka Ehemmiyet teşkil ediyor. İşte eczane açılış ve kapanış saatleri:

eczaneler kaçta açılıyor 2022

ECZANELERİN AÇILIŞ VE KAPANIŞ SAATLERİ

 Eczaneler sabah 09.00’da açılıyor ve mesaiye başlıyor. Eczanelerin açılış saatleri kimi vilayetten ile değişiklik göstermektedir.

Eczanelerin öğlen yemeği molaları bulunmamakta ve öğlen ortası saatlerinde de hizmet etmeye devam etmektedir.

Nöbetçi eczaneler dış eczanelerin kapanış saati 19.00’dur.

Eczaneler, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı üzere dini bayramlarda ve ayrıyeten 1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos, 15 Temmuz üzere resmi tatil günlerinde de kapalıdır.

eczane çalışma saatleri 2022

ECZANELER HAFTA SONU KAÇA KADAR AÇIK?

nihayet alınan karara nazaran, yalnızca Cumartesi günü açıktır. Pazar günü nöbetçi eczaneler dışında Tüm eczaneler kapalıdır.

Hafta sonu eczaneler Aleni mı

NÖBETÇİ ECZANELER 2023

Nöbetçi eczaneler, eczaneler kapalı olduğu vakitlerde hafta içi ve cumartesi mesai saati sona erdikten sonra sabaha kadar nöbetçi eczaneler hizmet vermektedir. Birebir vakitte nöbetçi eczaneler pazar günleri de tam gün olarak hizmet verirler.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir