Birçok şahıs tarafından merak edilen mevzulardan biri de bitkisel hayattır. Tıp dünyasında ismini sıklıkla duyduğumuz bu terim aslında bir nevi “Beyin Ölümü” olarak da bilinmektedir. Pekala, Bitkisel hayat nedir, nasıl tanımlanır? Bitkisel hayattaki insan nasıl olur?
Bitkisel hayat aslında etrafımızdan sıklıkla duyduğumuz Ancak ne olduğunu tam olarak isimlendiremediğimiz tıbbi bir tabirdir. Uzun mühlet boyunca bilişsel işlevlerini kaybeden hastalar bitkisel hayata girmektedir. 4 haftadan daha uzun müddet bitkisel hayatta kalan hastalar için ise ‘uzamış’ bitkisel hayatta olduğu söylenmektedir.6 haftanın üzerinde kronik bitkisel hayatta olan hastanın yaşama tutunması Fazla nadir görülen durumlar ortasındadır. Hasta kendisinde ve etrafında olup bitenin farkında değilse ve bu durum bir yıldan uzun mühlet devam ederse bu durumda “kalıcı” bitkisel hayat tabiri kullanılmaktadır.
BİTKİSEL hayat NEDİR, NASIL TANIMLANIR?
Bitkisel hayat, bir kişinin kaza yada hastalık nedeniyle beynin hasar alması durumudur. Bitkisel hayata giren kişinin beyin çalışma işlevlerinin vazifelerinin büsbütün kaybolmaması durumudur. Hareketsiz bir biçimde bitkisel hayata giren hasta soluk almaya devam etmektedir. Bu süreçte hastanın kalbi atmakta Ender vakitlerde Ufak hareketlerde etmektedir.
BİTKİSEL HAYATTAKİ İNSAN NASIL OLUR?
Bitkisel hayata giren bir insan beyin işlevlerini kaybettiği için bilinçsiz bir durumdadır ve isteklerini söyleyemez. Bu nedenle bitkisel hayatta olan birine Fazla yeterli bakılmalıdır. Bitkisel hayata giren bir insan kimi durumlarda gözleri, elleri ya da bedenlerinde kimi hareketlilikler görülmektedir. Ama bu gerçekleşen hareketler istem dışıdır. Diş gıcırdatma, esneme ya da gülme üzere durumlar geçekleşebilir.
Yorum Yok