Uzmanlarda ateş düşürücü kullanımı hakkında kritik İzah geldi. Husus üzerine yapılan araştırmalar, her üç ebeveynden birinin çocuğuna Gereksiz yere ateş düşürücü verdiğini belirledi. Pekala Ateş düşürücü ilacı Daimi kullanmak hakikat mu? İşte uzman açıklamaları…
Birçok çocuk mevsimsel olarak okulda, kreşte ya da parklarda dolaşan virüslere maruz kalabilir. Uzmanlar, ekseriyetle boğaz-baş ağrısı, ateş yapan enfeksiyonlar sebebiyle ebeveynler birinci olarak başvurduğu metot ateş düşürücü vermek olduğuna dikkat çekti. Yeni bir Ulusal anket, birtakım ebeveynlerin çocuklarında yüksek sıcaklıkları gerçek bir formda ölçmediğini yahut bunlara Karşılık vermediğini gösteriyor. Yapılan araştırmalar sonucunda; birçok anne-baba, düşük dereceli ateşin çocuğun bedeninin enfeksiyonla savaşmasına Yardımcı olduğunu kabul etse de, CS Mott Çocuk Hastanesi Ulusal Çocuk Hastanesi Anketine nazaran, olağan sıcaklık sonu içindeki çocuklara ateş düşürücü veren Ana sayısı bir epey Çok olduğu gözlendi.
ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ İLAÇLARI DAİMA KULLANMAK HAKİKAT MU?
Her üç ebeveynden birinin bu yanlışa düştüğünü belirten araştırma grup başkanı, “Ebeveynler çoklukla çocuklarının ateşi olduğundan endişelenirler ve ateşlerini düşürmek için ellerinden gelen her şeyi yapmak isterler. Lakin, ateşi tedavi etmenin Temel nedeninin çoklukla çocuklarının rahatını sağlamak olduğunun farkında olmayabilirler” dedi.
“ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ KULLANAN EBEVEYNLER YAKLAŞIK YARISI OLAĞAN ARALIKLARI BİLİYOR”
Bazı ebeveynlerin ateşlenen çocuklarına Çabucak ilaç vermek istediklerini belirten uzmanlar, çoklukla ateşin olağan seyrinde ilerlemesine müsaade verilmesini savundu. Öte yandan “Bir çocuğun ateşini düşürmek, ekseriyetle hastalıklarını daha süratli güzelleştirmeye Yardımcı olmaz. Aslında, düşük dereceli bir ateş, hastalığı yenmeye Yardımcı olur. Ayrıyeten gerekmediğinde Fazla Çok ilaç Eda riski de vardır ki bu da Yan tesirlere neden olabilir.” tabirlerine yer verildi.
Ayrıca araştırma sonuçlarına ait, bir çocuğun ateşini ölçmek için kullanılan sistemin Kıymetli olduğunu ve ölçümün doğruluğunu etkileyebileceğini belirtildi. Ankete katılan ebeveynler, çocuklarının ateşini en yaygın olarak alın ya da ağız yoluyla ölçerken, altıda birinden daha azı kulak, koltuk altı yahut rektal usuller kullanıyor.
NOT!
Her ölçüm noktasında da olağan sıcaklık kıymetlerinin ve hassasiyetlerinin farklı olacağı bilinmeli.
Yorum Yok