Yirmi Yaş Dişi Çekilmeli Mi?

Sağlık Eyl 12, 2022 Yorum Yok

Yirmi yaş dişi ağzımızda en fazla sorun oluşturan dişlerdir. Genellikle 17 – 25 yaş arasında görülmesine karşın nadiren daha geç yada daha erkende görülebilir. Genelde çene bölgesinde yeterli alan bulunduğu takdirde herhangi bir sorun oluşturmaksızın diğer dişler gibi çıkar ve bulunduğu bölgede yer almaya devam eder. Çenede yeterince yer olmasına karşın yapılan bir araştırmaya göre en erken çürüyen dişler arasında yer aldığı için çekilmesi bazı doktorlar tarafından önerilmektedir. Bu konuda sorularınızı diş hekiminize sorabileceğiniz gibi çenenizde yeterince yer olmaması durumunda asıl problem başlayacaktır.

Yirmi Yaş Dişi

Eğer böyle bir durum söz konusu ise dişler çıkacak bir alan bulamayacak, gömük yada  arada kalmış bir şekilde kendini göstermeye başlayacaktır. İlk zamandan itibaren rahatsızlık, şişlik, ağrı vereceği için bu durumda hızlı bir şekilde müdahale edilmesi gerekebilir. Genellikle yirmi yaş dişi için soruna erken yaşlarda müdahale edilmesi daha kolay ortadan kaldırılmasını sağlamaktadır. Bu bir anlamda soruna müdahale edilirken yaşanan teknik kolaylıklarla anlatılabilir.

Dişçi Korkusunu Yenmek Gerekiyor

Özellikle ülkemizi de içerisine alan geniş bir coğrafyada yapılan araştırmalar net bir şekilde göstermiştir ki, dişçi koltuğuna oturmaktansa, diş ağrısını çekmeye razı oluyoruz. Oysa ki 20 yaş dişleri zamanında müdahale edilmemesi demek hem çürükler hem de diş eti altında oluşması mümkün enfeksiyonlar bakımından son derece büyük bir öneme sahip oluyor. Böylesine bir sorun yaşamamak için zamanında müdahale edilmesi de son derece önemli. Sağlığınıza ne kadar önem verdiğinizi düşünmek istiyorsanız bunun için dişlerinize verdiğiniz öneme bakmak yeterli olacaktır. Çoğunlukla önemsenmeyen yirmi yaş dişi zamanında müdahale edilmesi durumunda sancısız bir şekilde ortadan kaldırılırken uzun vadede daha önemli sorunlara da davetiye çıkaracaktır. Zamanında ve hızlı müdahale bu sebepten son derece büyük bir öneme sahiptir.

Sonuç Olarak

Kısa bir süre içerisinde dişçi koltuğu korkusu ile ilgili bir yazı kaleme almayı düşünüyorum. Bu konuda sizden gelen/gelecek yorumların da bizim için son derece büyük bir önemi olduğunun altını çizelim. 20 yaş dişi ile dişçi koltuğu arasında ki bağlantıyı benim gibi vakti zamanında dişçi koltuğu korkusunu yenemeyen insanlar fazlasıyla yaşamışlardır. Yorumsuz bırakmayın iyi haftalar…

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir