Ucuz Kozmetik Ürünlerin Zararları

Genel, Güzellik Ağu 19, 2022 Yorum Yok

Güzel görünmek her kadının hakkıdır. Ancak güzellik adına ucuz ve kimyasal yüklü ürünler kullanmak oldukça hatalı bir davranış neden mi?

Kozmetin Ürünlerinin Ucuzunu Almayın

Ucuz kozmetik ürünler içinde cildinize zararlı olabilecek kimyasallar ve alkol ile üretilir. Bu kimyasallar ciddinizde geri dönüşü mümkün olmayacak hasarlar bırakabilir. En basiti ucuz saç şampuanları saç dökülmesine erken beyazlamasına neden olur. Peki ürünün içinde kimyasal oranını nasıl anlaya biliriz. Örneğin şampuanda şampuan saçlarımızı köpürterek temizler ancak doğal ve kimyasal oranı düşük olan şampuanlar daha az köpürür. Bunu bileğinizde tüğsüz bir noktada deneye bilirsiniz. Tüğsüz noktada şampuan krem gibi dağılması gerekir.

Öte yandan gözlerimiz ve yüzümüz için kullanacağımız makyaj malzemelerinin özellikle bilinmeyen bir markasını kullanamayın. Çünkü bilinen markalar denenmiş ve fikir sahibi olunmuştur. Göz kalemi ve rimellerde size ait olmayan malzemeleri kullanmamaya dikkat etmekle birlikte kalemin veya rimelin yağ oranını kontrol edin. Özellikle fırçasında boya sünen rimeller sahtedir kullanmaktan kesinlikle kaçının. Cildinizi korumanın tek yolu pahalı ürünler değildir. Doğal ürünler seçerek de güzelleşe bilirsiniz.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir