Hepatit B hastalığı, akut ve kronik olarak ikiye ayrılır. Yalın bir sorunmuş üzere görülen Hepatit B’nin hamilelik devrinde bebeğinize bulaşabileceğini biliyor muydunuz? Bu haberimizde hepatit B hastalığının ayrıntılarını ele aldık. Pekala Hepatit B nedir? Bulaşıcı mıdır? İşte Hepatit B hastalığı ile ilgili bilinmesi gerekenler…
Diğer ismiyle ‘Karaciğer iltihabı’ anlamına gelen Hepatit rahatsızlığının virüslerden biridir. Bedende antikor üretebilecek tedbirler alınmadığı takdirde oldukça bulaşıcıdır. Karaciğere yerleşen bu virüs, tekil iken bulunduğu yerde çoğalarak Önemli hasarlar bırakır. Mide bulantısı, bitkinlik, yorgunluk üzere belirtilerle kendini ele veren bu rahatsızlık hamilelik periyodunda görüldüğü Vakit kan ya da yakın fizikî temas ile bebeğe geçebiliyor.
HEPATİT B TAŞIYICILIĞI
Bu virüsün bulaştığı bebekler Şayet bedenlerinden dışarı atamazlarsa ilerleyen vakitlerde karaciğer yetmezliği, siroz ve karaciğer kanseri üzere Önemli meseleleri beraberinde getirebilir.
EĞER GEBEYSENİZ…
Taşıyıcı annelerin kanında var olan Hepatit B, hamilelik periyodunda bile bebeğe bulaşabilir. Taşıyıcı olan Ebeveyn adayları doğum yaptıktan sonra kesinlikle aşı ile korunmalıdır. Bunun dışında doğumdan sonraki birinci 48 saat ile 7 gün ortasında hepatit B immün serumu verilmelidir.
Yorum Yok