Kahramanmaraş zelzelesiyle gündeme gelen Hibrit eğitim modeli okullarda eğitim sisteminde alternatif olacak modellerden biridir. Okulların açılış sürecinde Fazla Çok duyduğumuz hibrit eğitim modeli, karışık öğrenme yani karma öğrenme olarak isimlendirilmektedir. Pekala hibrit eğitim nedir, nasıl uygulanır? Ayrıntılar haberimizde…
Ülkemizde Kahramanmaraş ve etrafında meydana gelen zelzelelerin akabinde YÖK Lideri Erol Özvar’dan 2022-2023 bahar devri hakkında İzah geldi. Yaşanan felaket sonrası üniversiteler bir müddet uzaktan eğitime geçiş yaptı. Özvar, üniversitelerle ilgili olarak yaptığı nihayet açıklamada “2022-2023 periyodunun uzaktan eğitimle devam edilmesine karar verilmişti. Bahar devri ile hudutlu olmakla ilgili kimi kararlar alındı. Alınan kararlar Nisan ayı ile tekrar pahalandırılacak. Hibrit eğitim sistemi pahalandırılacak. Yükseköğretim kurumlarındaki uygulamalı programlarda öğrenciler bu eğitimlerini Çehre yüze sürdürecek.” halinde konuştu. Klasik eğitim, karışık öğrenme olarak da bilinen hibrit eğitim modelinde, çevrimiçi eğitime ek olarak Çehre yüze ders alma imkanı sunuluyor. İşte Hibrit eğitim modeli hakkında merak edilen her şey:
HİBRİT EĞİTİM MODELİ NEDİR?
Karma öğrenme, hibrid öğrenme, karışık öğrenme olarak da bilinen harmanlanmış öğrenme en sade tarifiyle klâsik eğitim metodunun çevrimiçi (online) eğitim malzemeleriyle zenginleştirilmesi yani harmanlanması olarak isimlendirilmektedir. Kullanılan teknolojilerin yanı Dizi farklı eğitim ideolojilerinin klasik öğrenme ortamında Bir arada kullanılması da harmanlanmış öğrenme olarak isimlendiriliyor. Hibrit eğitim yalnızca klâsik eğitimi desteklemek maksadıyla teknolojik malzemelerin kullanılması olarak değerlendirilmemelidir. İki farklı Güç kaynağının bir ortada olması formunda de tabir edilen hibrit eğitim modeli istikrar çevrimiçi yüklü eğitim veren bir kurumun verimliğini arttırmak gayesiyle yapılan Çehre yüze eğitim olarak düşünülmelidir.
►Online(Çevrimiçi): Online daha Fazla bilgi ve kavramaya yani öğrenmeye yönelik birinci kısımdır. Tıpkı vakitte bilginin kazanılması, tekrar edilmesine ve bilgiye yönelik yapılacak olan antrenmanlara bağlı olması biçiminde açıklanabilir.
►Yüz yüze: Yüz yüze eğitimle öğrenmeye yönelik daha ileri olan basamakları kapsıyor. Sentez, kıymetlendirme ve tahlili öğrenmenin daha ileri ki etapları olarak görebiliriz. Bu kısım etkileşimlerle desteklenmesi gerekir.
►Seyreltilmiş eğitim: Seyreltilmiş eğitim sınıflarda oluşan Talebe sayısının en üye indirmek için Okul mühletleri, saat dilimlerine ayırıyor. Böylelikle öğrencilerin saatleri çakışmadan farklı saatlerde okullara gitmesi sağlanıyor ve tıpkı vakitte sınıflarda oluşan yoğunluğu azaltılması amaçlanmaktadır.
YÖK LİDERİ DUYURDU
YÖK Lideri Özvar bahar periyodunun 20 Şubat’ta uzaktan eğitimle başlatılabileceğini, nisan başı prestijiyle Çehre yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini Anlatım etti.
ÜNİVERSİTELERDE HİBRİT EĞİTİM SİSTEMİ NASIL OLACAK?
– Yüz yüze ve uzaktan eğitim bir ortada verilecek.
– Haftalık 40 saat olan ders saatleri düşürülecek.
– Ders saatlerinin 20 saat olması üzerinde duruluyor.
HİBRİT EĞİTİM MODELİNE NAZARAN:
– Matematik, Türkçe, Fen üzere Temel dersler okulda, Çehre yüze verilecek.
– vücut eğitimi, tarih, hayat bilgisi, sanat üzere dersler ise uzaktan eğitim olacak. Sınıflar ikiye bölünecek.
– Bir Küme pazartesi, çarşamba, cuma bir öteki Küme ise salı, perşembe, cumartesi günleri okula gidecek.
Yorum Yok